Finnish Translation

Suomenkielinen käännös pelille.

Tämä on ensimmäinen suomenkielinen käännös pelille, minkä vuoksi käännöksen laatu ei välttämättä ole paras mahdollinen. Käännöstä kuitenkin päivitetään ja jatketaan aina kun mahdollista.

Uusimmat muutokset
Crate Entertainment on päättänyt lopettaa yhteisön tekemien käännösten tukemisen ja siirtyä ammattilaiskäännöksiin. Ne tulevat peliin oletettavasti uuden lisäosan julkaisun myötä. En tiedä saako peli virallista suomenkielistä käännöstä tai voiko peliin modata omia käännöksiä, mutta kunnes asia selviää, pelin kääntäminen on keskeytetty. Mikäli pelin ei saa suomenkielistä käännöstä ja omien käännösten lisääminen on vielä mahdollista, aion jatkaa pelin kääntämistä loppuun asti.

Could someone from the development team confirm whether there will be a Finnish translation. I am eager to know because, to my understanding, adding custom translations to the game won’t be possible in the future.

Kuvaus

Alkuperäinen sisältö on käännetty kokonaan, mutta lisäosat ovat kesken (Tulikoe on käännetty, mutta ei oikoluettu). Jos käytössä ei ole lisäosia, pelin pitäisi olla täysin pelattavissa suomenkielellä. Teksteissä on tosin vielä parantamista, sillä kaikkea ole oikoluettu.

Käännöksen käyttöönotto

  1. Lataa uusin käännös tämän postauksen alareunasta. (communirty_finnish.zip)
  2. Avaa pelin asennuskansio. Steamissä se on steamapps\common\Grim Dawn\
  3. Jos näet kansion nimeltä “localization”, avaa se. Muussa tapauksessa luo uusi kansio nimeltä “localization”.
    image
  4. Siirrä lataamasi zip-tiedosto tähän kansioon. Älä pura sitä
    image
  5. Avaa peli ja mene asetuksiin
  6. Klikkaa nuolta “Language”-kohdan vieressä ja valitse listasta “Finnish”.
  7. Paina OK. Jos kaikki toimii niin kuin pitääkin, päävalikko näkyy nyt suomen kielellä.
  8. Kun haluat päivittää uudeempaan käännökseen, korvaa edellinen community_finnish.zip-tiedosto uudella localization-kansiossa.

Grim Dawn 100 %, oikoluku 71 %
Crucible 100 % – oikoluku aloitettu
Ashes of Malmouth 8 % – kaikki esineet ja olennot
Forgotten Gods 5 % – kaikki esineet paitsi tehtäväesineet. useimmat olennot

Kääntämistaitoni ovat parantuneet ajan kuluessa, joten uusimissa käännöksissä on, toivottavasti ainakin, vähemmän korjattavaa.

Uusin käännös:
community_finnish.zip (1.3 MB)

Moikka!

Voisin ottaa tämän kokeiluun kun pelaan seuraavan kerran niin voin yrittää mahdollisesti tarjota ehdotuksia tjms jos niistä on jotain iloa vielä. En ole täällä hirveän usein hengaillut niin on jäänyt näkemättä tämä postaus kokonaan.

Hei!

Kiva kuulla, että kiinnostusta löytyy kokeilemaan. Käännös on edelleen työn alla, joten kaikki ehdotukset ja korjaukset ovat tervetulleita ja varmasti hyödyllisiä. Tein postauksen aika kauan sitten, mutta olen editoinut samaa postausta pariin otteeseen, ja päivitän sitä samoin myös tulevaisuudessa. Kääntämättä on tosiaan DLC:t ja pääpelin taustaan liittyvät lappuset (toisin sanoen lore), mutta niitä ei ole erityisen vaikeaa kääntää.

En ole tässä kuussa kääntänyt niin paljon kuin tavallisesti, mutta tarkoituksena on taas nopeuttaa työskentelyä.