Spolszczenie grim dawn - polish translation for grim dawn

Dajcie juz spokoj z narzekaniem. Zrobili niesamowita olbrzymia robote. Nie ma sie co dziwic ze wymiekli, jesli sie spojrzy ile bylo do tlumaczenia. teraz inni musza przejac paleczke .

Tu nie chodzi o narzekanie. Nie chcą chłopaki robić to trudno, nie muszą. Ale ostatnia wersja spolszczenia faktycznie blokuje questa hidden path. To chociaż mogliby naprawić. Pamiętam jak ten update gry wyszedł i zanim gregory dodał treści nie przetłumaczone hidden path działał. Były dziwne napisy ale quest działał. Po intalacji nie “nie spolszczonego spolszczenia” quest hidden path się zablokował.
Czy można gdzieś pobrać starszą wersję spolszczenia?

@sawbona Przepraszam,że w sumie tak późno odpisuję ,ale umknęło mi Twoje pytanie. Otóż zaiste dziwny masz problem. Plik spolszczenia nierozpakowany należy wkleić do folderu localization i nie powinno być żadnych problemów.
Czy na pewno wszystko dobrze zrobiłaś? Spróbuj jeszcze sprawdzić spójność plików gry.Strzelam w ciemno :slight_smile: Ostrzegam jednak,że spolszczenie w wersji najnowszej(tu na stronie v19, w grze pokazuje v20) psuje questa Hidden Path.Autorzy spolszczenia nic z tym nie robią , nawet nie udostępniają starszej wersji spolszczenia, więc nie spodziewaj się pomocy z ich strony .Pozdrawiam.

Witam, mam pytanie czy ten questa Hidden Path będzie działał z wersją 1.19 ??

jeśli ktoś nie ma już to proszę…
wersja 1.19 spolszczenia…

[https://www.dropbox.com/s/4vxat9u2v6967ud/CommunityPolski.zip?dl=0](https://www.dropbox.com/s/4vxat9u2v6967ud/CommunityPolski.zip?dl=0)

Mała poprawka. Wrzuciłem spolszczenie w wersji 1.19 i quest Hidden Path u mnie nie działa dalej. Po zmianie języka w menu na angielski hidden path działa.Z ciekawości pobrałem języki niemiecki i włoski.I okazuje się,że z tym językami też nie działa Hidden Path.Czyli to nie jest kwestia tylko polskiego tłumaczenia.To zdaje się jakiś grubszy błąd ale ze strony autorów gry.Komunikacja z Nimi z tego co wiem nie przebiega najlepiej, więc raczej ciężko wyrokować czy coś poprawią. Ja obecnie gram po angielsku.Pozdrawiam :slight_smile:

Trzeba tu trochę posprzątać po wakacjach :slight_smile:

Brawo Ty! :slight_smile:

Ten wielki plik z przedmiotami cały czas w “produkcji”?
Gregory pisał, że raczej już nie będzie tłumaczyć, a jak to będzie z Twojej/Waszej strony?

Niedawno wszedł hidden path, a za pasem DLC. Będzie się coś działo z polską wersją?

Pozdrawiam i dzięki za to co już zrobiliście :slight_smile:

Cały czas mam problem z dogadaniem się z deweloperami gry, przez co jest problem z itemami - nie można ich w pełni spolszczyć, bo muszę im młotkiem wbijać w czym leży problem i jak go poprawić. A jak już udaje mi się wbić młotkiem do łba, w czym problem to znów słyszę demotywujące “potem”.
Możliwe, że w weekend przysiądę, dorobię to z ostatnich patchy i zobaczymy co dalej :slight_smile:

Pytanko skoro wyszło DLC to czy można liczyć na spolszczenie jego oraz ewentualnie kiedy?

Myślę, że w ciągu przyszłego tygodnia przynajmniej interfejs zostanie dodany, ten z DLC.

Wrzuciłem 1.21 z wsparciem dla DLC :wink:
Na razie większość opcji powinna być jeszcze po angielsku, ale będzie można dzięki temu grać z spolszczeniem bez problemu i bez pojawiających się brakujących linii. Jeżeli znajdziecie problemy - dajcie znać :wink:

Wielkie dzieki brodaty :wink: Dobrych hnsow jest jak na lekarstwo, a grim dawn jest mimo wszystko swietna gra, dobra robote robicie :slight_smile:

Witam.
U mnie quest hidden path dział nadal tylko z angielską wersją. Dlatego na czas gdy zbliżam się do miejsca gdzie jest kolejny etap questa zmieniam język na angielski.Niby nie problem wielki ,ale ciekawe czemu tam mam. Tak czy inaczej dzięki zato,że coś robisz :slight_smile:

Zajrzę. Istnieje możliwość, że nawet jedna linia została zmieniona w nowej aktualizacji i cały wątek - opcje rozmowy - się kaszanią :slight_smile:
Dziś dodam interfejs i część dialogów z DLC.

Hej. Tu chyba nie chodzi o ten patch 1.5 co teraz wyszedł.Jak tylko wyszło dlc hidden to nie działało z polską wersją.Sprawdzałem inne języki , niemiecki i włoskibi też nie działa.To jest jakiś problem po stronie gry gry,nie lokalizacji .Hidden path działa tylko po angielsku co by się nie zrobiło :blush:

Spolszczenie działa w prosty sposób - zamienia linie angielskie na polskie. Jeżeli twórcy np. dodali jedną linię dialogową więcej w jakimś patchu, to dialog z tą osobą, a co za tym idzie quest może być zbugowany :slight_smile: Dlatego przejrzę quest oraz dialogi z NPC, które są zależne w tym wątku :slight_smile: Dziś po 21 powinna być 1.22 z sprawdzonym questem oraz z kolejnymi spolszczeniami DLC.

Hej.
Quest się odblokował, w sensie ,że można go robić mając ustawiony w menu język polski. Jednak cały Q jest po angielsku(opis w dzienniku, opisy run) Tak mam być,czy coś mam nie tak? Pozrawiam :slight_smile:

Tak ma być, bo póki co wrzuciłem go po angielsku :wink: Następnym razem pisz, w jaki sposób quest nie działa, bo ja go szukałem po innych plikach, a tu się okazuje, że pewnie pojawiło ci się:
Tagnotfound
Co oznacza w OGÓLE brak linii dla takiego questa :wink:

Nie , nie to nie tak :slight_smile: Nie było żadnego tag not found.W ogóle nic nie było jak grałem po polsku. Nic w zakładce questy o hidden path i nic się nie działo gdy runy wkładałem do ekwipunku :slight_smile: Po zmianie języka na angielski po wzięciu ze skrzyni run quest się uaktywaniał. Wziąłem te runy raz do ekwipunku mając ustawiony język angielski i wyszedłem do menu zmienić język na polski.Myślałem,że oszukam questa ale się wziął i wyłączył po zmianie na polski :slight_smile: